مقالات تخصصی و جامع سارکو
کود آهن کلات چیست؟

آهن ۲۶امین عنصر جدول تناوبی است و یکی از ضروری ترین عناصر در چرخه زیستی گیاه می باشد. این عنصر کم مصرف ، علاوه بر رشد رویشی بر میزان عملکرد تمامی محصولات زراعی و باغی نیز تاثیر مستقیم می گذارد.

میزان آهن موجود در خاک معیار مناسبی جهت سنجش آهن مورد نیاز گیاه نمی باشد زیرا عوامل بسیاری بر توانایی جذب این عنصر حیاتی توسط ریشه گیاه تاثیر می گذارند. به همین دلیل ترکیبی که در شرایط متفاوت و نامناسب آهن مورد نیاز گیاه را تامین کند، همواره از دغدغه های بخش کشاورزی بوده است. کودهای آهن به فرم کلات از موثرترین راهکارهای ارائه شده در این زمینه می باشند که امکان تامین این ماده مغذی را در محیط های شیمیایی گوتاگون برای گیاه فراهم ساخته اند. در زیر به بررسی این ترکیب و انواع آن می پردازیم.

ادامه مطلب…

اسید هیومیک ، کود آلی و بهبود دهنده ساختار خاک

گزارشات ارائه شده توسط محققان سراسر جهان گواهی بر این مطلب است که کشت مداوم ، مصرف بی رویه کودهای کشاورزی ، زهکش نامناسب ، استفاده از ادوات کشاورزی و خاک ورزی غیراصولی در طی زمان اثرات مخرب زیست محیطی  را بهمراه داشته و موجب فرسایش خاک در مزارع و باغات شده است.

خاک بستر کشت و محل استقرار گیاه و از عوامل ضروری جهت ادامه چرخه زندگی آن می باشد. ریشه دوانی ، استقرار و نموگیاهی سالم و قوی تنها در بستر رشدی مناسب امکان پذیر است .

ادامه مطلب…

کاربرد کودهای فروتست در پیشگیری از سال آوری باغات

فروتست ها دسته ای از کودهای مغذی می باشند که عمدتا از سه عنصر نیتروژن، فسفر ، روی و بر تشکیل شده اند. ترکیب این عناصر در کنار هم کمپلکسی مغذی و منحصربفرد جهت رشد رویشی و نیز تولید در گیاه را فراهم میاورد.

ادامه مطلب…

کاربرد کودهای حاوی اسیدهای آمینه در کشاورزی

امروزه کاربرد کودهای حاوی اسیدهای آمینه در بخش کشاورزی بسیار شایع بوده و با عناوینی چون محرک رشد، پیشگیری از خسارت ناشی از استرس های محیطی به گیاه و … در بازار عرضه و کشاورزان ترغیب به استفاده از آنها می شوند. اما در حقیقت اسیدهای آمینه چه ترکیباتی هستند و نحوه اثرگذاری آنها بر گیاه چیست ؟

ادامه مطلب…

ترکیب طلایی فسفرپتاس

ترکیب های کودی حاوی عناصر  مختلف موجب صرفه جویی در زمان کشاورز شده و  نیاز به مصرف کودهای شیمیایی متفاوت را کاهش می دهد. در کنار هم قرار گرفتن عناصر مغذی که اثر یکدیگر را افزایش داده و موجب بهبود عملکرد گیاه شود از راهکاری مفید در این زمینه می باشد. عناصر فسفر و پتاسیم در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه اثری مشابه داشته و از طرفی نیز عنصر پتاسیم میزان جذب فسفر در گیاه بالا می برد.

ادامه مطلب …

کاربرد کودهای فسیفیت پتاسیم در کشاورزی

با افزایش جمعیت  ، نیاز به تولید و تامین مواد غذایی  بیش از پیش احساس شده و افزایش راندمان تولید در واحد سطح از اولویت تولید کنندگان این عرصه می باشد.

در راستای تامین سلامت جامعه و تولید محصول سالم و نیز در جهت کشاورزی پایدار وکاهش مصرف سموم شیمایی، استفاده از کودهایی را که همزمان با افزایش عملکرد، مقاومت و پایداری گیاه را در برابر تنش های محیطی (زیستی و غیر زیستی)  افزایش دهند ضروری ساخته است.

امروزه با شناخت بیشتر از مکانیسم عمل و اثر عناصر مغذی و پیشرفت در فناوری تولید کودهای شیمیایی ، ترکیبات کودی ای ارائه شده اند که علاوه بر بهبود فرایندهای زیستی گیاه ، توانایی و پایداری آن را، در برابر انواع تنش ها ارتقاء می دهند.

فسفیت پتاسیم یکی از این موارد است که بعنوان کود- سم در تولید محصولات سالم کاربرد فراوان دارد.

ادامه مطلب …

عناصر مغذی موثر بر خندان شدن پسته

ظاهر و فرم میوه همواره یکی از مهمترین معیارها جهت سنجش مرغوبیت آن در بین مصرف کنندگان بوده و  ویژگی های متفاوتی را در محصولات مختلف در بر می گیرد. پسته از محصولات استراتژیک مهم و صادراتی کشور و از محبوب ترین محصولات آجیلی در بین مصرف کنندگان است.

درصد خندان بودن پسته یکی از ویژگی های بسیار تاثیر گذار بر ارزیابی کیفیت آن است که به عوامل متعددی وابسته می باشد. در زیر ابتدا این اصطلاح رایج را تعریف و سپس به بررسی عوامل موثر بر این خصوصیت می پردازیم.

ادامه مطلب …