null

ترکیب طلایی فسفرپتاس

ترکیب های کودی حاوی عناصر  مختلف موجب صرفه جویی در زمان کشاورز شده و  نیاز به مصرف کودهای شیمیایی متفاوت را کاهش می دهد.

در کنار هم قرار گرفتن عناصر مغذی که اثر یکدیگر را افزایش داده و موجب بهبود عملکرد گیاه شود از راهکاری مفید در این زمینه می باشد.

عناصر فسفر و پتاسیم در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه اثری مشابه داشته و از طرفی نیز عنصر پتاسیم میزان جذب فسفر در گیاه بالا می برد.

ترکیب جادویی فسفر پتاس در تمام مراحل چرخه زندگی گیاه کاربرد دارد و با بهبود فرایندهای زیستی موجب افزایش عملکرد نهایی می شود.

در زیر به بررسی تاثیر این عناصر مغذی در گیاه می پردازیم.

 

مکانسیم عمل فسفر در گیاه

فسفر از عناصر پرمصرف و بعداز نیتروژن مهمترین عنصر برای گیاه است.

این عنصر فرایند انتقال انرژی را در مکانیسم های زیستی برعهده دارد و از عناصر مهم در متابولیسم گیاه می باشد.

عنصر فسفر جزء ساختاری اسیدهای نوکلئیک است و با تاثیر بر سلول های مولد و تسریع تقسیم سلولی ، در تولید سرشاخه ها و  ریشه های مویی جدید و گسترش سیستم ریشه گیاه نقش بسزایی دارد و حضور آن در مراحل ابتدای جوانه زنی و نیز در زمان کاشت نهال ، جهت استقرار و ریشه زایی گیاه ضروری می باشد.

این عنصر نقش کلیدی در  افزایش تعداد غده در ریشه گیاه داشته و به همین جهت با شروع مرحله غده دهی مصرف آن توصیه می شود.

 

نقش فسفر در باروری و تولید گیاه

فسفر گلدهی در گیاه را افزایش داده و تولید دانه نیز به آن وابسته است ، از این رو بر میزان عملکرد نهایی تاثیر مستقیم میگذارد.

این ماده مغذی در فرایند انتقال قند و انرزی نقش داشته و به همین جهت کیفیت میوه و محصول را تحت شعاع قرار می دهد و میزان آن در قسمت های زایشی گیاه مانند بذر و میوه بیشتر از قسمت های رویشی آن است.

 

چگونگی افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی توسط فسفر

ساختمان و  پایداری دیواره سلولی گیاه میزان استقامت آن را در برابر ورس (خوابیدگی) مشخص می کند . همچنین بعنوان سدی در برابر نفوذ عوامل بیماریزا به داخل سلول عمل کرده و عاملی ست که از گیاه در برابر آلودگی های قارچی محافظت می کند.

فسفر جزء ساختاری فسفولپیدهای دیواره سلولی است و به همین دلیل موجب افزایش استحکام ساقه و شاخه ها شده و از طرف دیگر از عناصری است که میزان نفوذ حشرات مکنده را کاهش داده و از آلودگی گیاه به عوامل بیماریزا می کاهد.

 

مهمترین نقش پتاسیم در گیاه

پتاسیم بعنوان سومین عنصر پرمصرف برای گیاهان شناخته می شود.

این عنصر، ماده ای ضروری جهت شروع و تکمیل تمام مراحل باروری و تولید در انواع گیاهان می باشد و از آنجا که در فرایند انتقال قند و مواد معدنی و نیز سنتز پروتئین ها نقش فعال دارد ، کیفیت محصول اعم از طعم، رنگ و درشتی آن به حضور پتاسیم وابسته است. مصرف کودهای حاوی عنصر پتاسیم در زمان رشد و رسیدگی میوه بر وزن گیری و درشتی آن تاثیر چشمگیر می گذارد.

 

پتاسیم، افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی

این عنصر با تنظیم فشار اسمزی و آب سلول ها در افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش دمای بالا و رطوبت کم موثر بوده و توانایی گیاه در مواجهه با شرایط خشکی و گرما را بالا می برد. همچنین پتاسیم در پیشگیری از آلودگی گیاه به انواع بیماریهای قارچی و نیز کاهش میزان خسارات ناشی از حمله آفات و نماتد ها موثر است.

 

کود های مایع فسفر پتاس شرکت سارکو

این محصول ترکیبی فوق العاده  از دو عنصر فسفر و پتاسیم می باشد. قرار گیری این دو عنصرمغذی ضروری در این کود مصرف آن را در مراحل ابتدای رشد و نیز در زمان رسیدگی محصول ممکن ساخته است.

کود مایع فسفر پتاس PK100 و کود مایع فسفر پتاس PK تولیدات شرکت سارکو موجب افزایش چشمگیر گلدهی و میزان عملکرد نهایی شده و پایداری گیاه در برابر تنش های محیطی را ارتقا می بخشد.